Regn, regn åsså lite mera regn!

Idag var det trist väder. Inomhus. Utomhus. I växthuset! Överallt ruggigt, blött och kallt. Riktigt aprilväder. I fredags kom små snöflingor på morgonen. Det är alltså riktigt kallt i luften.

Omplantering samt utlokalisering av för många chilisar pågår. Så i morgon finns bara dom kvar i växthuset av chilisar och tomater som vi själva ska ha. Jag vill inte slänga så nu hoppas vi på att lite folk på jobbet vill ha plantor.

Dom som är kvar får nu en duvning med lite gödsel samt får en sprutning av Neem-olja. Ett trix jag läst mig till på Snäckströms sida. Han är specialist på chili. Det finns bra klipp på Youtube att titta på.

Chili Pimente Esplette
 
 
Snart helt fullt i växthuset
 

I fredags när jag kom hem var det alldeles för fuktigt och varmt i det lilla bubbelhuset. Fara å färde, allt är för blött så nu gäller det att hålla igen med värmen. Vågs ligga på gränsen till för kallt. Att vädra har inte hjälpt eftersom det regnar hela tiden. Så jag har sänkt värmen till drastiska 13 grader. Annars växer allt för fort och blir så rangligt. Kort och knubbigt ska det vara! 

 Sen växer det helt galet fort i min kallåda som varit varm ett tag. Fast nu har den svalnat av.

Utplantering av små spenatplantor samt röd sättlök och små lila morötter från frö. Täckt och klart med vit fiberduk, en lite tjockare duk denna gång. Det borde bli lite varmare därunder. Vi håller tummarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *